Lazarus

Helper
 • Content Count

  133
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6
 • Time Online

  16h 20m 12s

Lazarus last won the day on November 13

Lazarus had the most liked content!

Community Reputation

49 Excellent

1 Follower

About Lazarus

 • Birthday January 25

Personal Information

 • Lokacija
  BiH
 • Server nick
  Lazarus

Recent Profile Visitors

535 profile views
 1. Kucna vozila (nedovrsen sistem) Naime, Hoxxy je zbrzio citav sistem zbog vjv. nedostatka slobodnog vremena nmp. sta je drugo. Ugl. ono sto je on uradio dodao kucni salon vozila i dodao auta kojima je defolt koordinata parkirana pored kuce na nekom mjestu, auta su zbagana, ne moras rent kucu da bi mogao voziti to auto. Ja iako nisam rentao neku kucu, samo odem ispred te kuce i ako ima vozilo ja ga mogu voziti. Posto je moja mapa ville ubacena poslije updatea za kucna vozila, meni je kucno vozilo po defoltu sad parkirano na sred izlaza. Ono sto ja predlazem jeste da Hoxxy popravi bag da moras rent kucu da bi mogao voziti to auto, takodje bih predlozio da kad ukucas /kuca da doda "Kucno vozilo" opciju u kojoj imas "Lociraj/Parkiraj/Promijeni Boju/Prodaj" Smatram da to za vrhunskom skripteru nece oduzeti puno vremena, a nama puno znaci jer kucna vozila su trenutno beskorisna.
 2. Ne znam stvarno vise koliko moram ovo puta napisati, ali da li cete konacno srediti skinove na citavom srw. Kad kazem skinove mislim na skinove koji imaju civili, da nemaju oni koji su u org, da svaki lider organizacije nema ID:120 skin. Znaci da vipovi ne mogu mijenjati skinove kad su u org, da iimaju org skin i tjt. Ne mozes prepoznati igraca kad vidis u kojoj je org, ili koristi neki drugi skin ili kupi u bincu samo ne od svoje org, skinovi se ponavljaju itd.. Fino napraviti za svaku org lider skin i skinove clanova, da se ne ponavlja, napraviti 3 skina koje igraci mogu izabrati na spawnu i 5 u bincu da mogu kupiti.
 3. Vas prijedlog [opišite detaljnije]: Koliko imanja na kojem je posadjeno voce primijetite dok se vozate izvan LSa, oko LVa? Jedno? Jedva. Samim tim imanje sistem i pijaca nemaju smisla. Razlog toga je zato sto (prvog mene) koji aktivno igram smara to zalijevanje izmedju 6-18h(da ne dodje do zabune, znam da mora proci 6h od poslednjeg zalivanja, a ne smije 18). A iako uspijem izdrzati 2-3 dana odrzavati imanje , 4. se sigurno s*ebe i fakticki nema zarade.. Vecina igraca ili ide u skolu ili radi posao, nekada je prva smjena nekada druga, ne moze svaki igrac razmisljati ovako "Oh sutra sam prva smjena, ako zalijem vcrs kasno moram ustati ranije da zalijem opet ili kad dodjem s posla, a bice kasno tad, a sta ako popijem kavu poslije posla s' drugom necu stici, sta da radim itd." Ono sto predlazem jeste da zalijavanje mora da se obavi jednom u 24h. To znaci da, ukoliko igrac ne zalije imanje od 00:00h do sledeceg 00:00h imanje propada. Tako da ce igrac i pored jako puno obaveza imati vremena da zalije imanje i odrzi ga u zivotu. Takodje da se podigne cijena voca, oko 1000$ da bude, samim tim bi i imanje kao imanje bilo skuplje. Eto bas prekojuce sam kupio imanje na buy, na kojem serveru koji radi duze od 9 mjeseci mozes naci imanje na buy? Nigdje, samo na onom gdje isto to imanje nema svrhu. Ako mislite da ce ove izmijene poremetiti ekonomiju, pa za sta sluzi onda imanje ako ga niko ne koristi? Imanje i treba da ima zaradu, samim tim ce igraci vise cijeniti imanje i nuditi puno za njega.
 4. Vas prijedlog [opišite detaljnije]: 100 puta mi se desavalo da napunimo sva org vozila sa oruzjem, gepek bude full 1000 3x, dodjemo kasnije i nema. Kako ja da znam ko je od 20 clanova to ukrao? Ne mogu da znam, ali kada bi ubacili sledece znao bih. Moj prijedlog jeste da napravite WEAPON LOGOVE kojima lider ima pristup, isti onaj kao za clanove/novac/drogu iz sefa ko kikuje/ubacuje/uzima/daje. Znaci da ispise ko je koliko uzeo oruzja. npr "Lazarus je uzeo 1000metaka oruzja (m4) iz org vozila (slot vozila X)" Eh sad, pozeljno je da se napravi da niko ne moze uzeti 1000 odjednom metaka istog oruzja, neka bude 200 max, zasto bi neko uopste uzimao 1000? Ovo bi pomoglo liderima, a i clanovima, jer zbog tih likova sto kradu mi ne mozemo ostavljati vise ovim postenim oruzje nego oni moraju kupovati...
 5. Vas prijedlog [opišite detaljnije]: Smatram da bi vrh bilo kada bi postojala blindirana vozila na serveru, blindirana vozila znaci da se ne mogu pokvariti, ne moze ih pucanje unistiti itd. Blindiranje bi se moglo postaviti u tune shopu,cijena bi bila 20m - 500 tokena - 5eura. Lako je napraviti to u skrupti, stalno da se vozilo popravlja cim padne ispod 900..
 6. Vas prijedlog [opišite detaljnije]: Da li ste primijetili da neko koristi ove stvari iz accessory shopa? Ni ja. Razlog tome jeste to sto sve i jednog igraca mrzi da nakon svakog ulaska IG, reloga, killa, nakon /spec kuca opet /stvari i 3stvari stavlja opet na sebe (marama,kapa,naocale) Znaci shop nema nikkvu svrhu, jer oni sto su to kupili, niko ne koristi isto... Znaci izgleda kao da taj sistem uopste ne postoji na srw, tu je, samo nije dovrsen kako treba. Da li bi ljepse bilo kad bi novi igrac usao ig i vidio te stvarcice na glavi helpera, naravno da bi. Moj prijedlog je da kad jednom stavis /stvari na glavu, ostanu toliko dugo dok ti ne skines iste te stvari komandom /stvari, znaci i ako odem off, relog, ubije me neko, prekinem /spec.... i dalje da mi to stoji na glavi, nakon 10 dana ako udjem ponovo ig da te stvari stoje na glavi. Pa ne mogu vise kucati 100 puta /stvari samo da bi se vidilo.
 7. Lazarus

  Pug_Max

  Ime na serveru: Lazarus Vas admin level: 2 Razlog bana: Cheat aim/wh Dokaz(SLIKA/VIDEO): https://streamable.com/408vb1 Mogucnost unbana(vase misljenje): Nakon 7 dana
 8. Iz vise razloga da se napravi, ako imaju u RL blindirana vozila zasto ne bi i na NL.. A hoxxy zna kako to napraviti.. Jednostavno blindirano vozilo moze pomoci kad bjezis od policije itd..
 9. Ja sam fino napisao, IG kosta 20m, a ko nema 20m moze da donira 5eura, a ko nema 5 eura ukoliko ima 500 tokena moze tako da kupi.
 10. Vas prijedlog [opišite detaljnije]: 100 puta mi se desavalo da napunimo sva org vozila sa oruzjem, gepek bude full 1000 3x, dodjemo kasnije i nema. Kako ja da znam ko je od 20 clanova to ukrao? Ne mogu da znam, ali kada bi ubacili sledece znao bih. Moj prijedlog jeste da napravite WEAPON LOGOVE kojima lider ima pristup, isti onaj kao za clanove/novac/drogu iz sefa ko kikuje/ubacuje/uzima/daje. Znaci da ispise ko je koliko uzeo oruzja. npr "Lazarus je uzeo 1000metaka oruzja (m4) iz org vozila (slot vozila X)" Eh sad, pozeljno je da se napravi da niko ne moze uzeti 1000 odjednom metaka istog oruzja, neka bude 200 max, zasto bi neko uopste uzimao 1000? Ovo bi pomoglo liderima, a i clanovima, jer zbog tih likova sto kradu mi ne mozemo ostavljati vise ovim postenim oruzje nego oni moraju kupovati... Slika(Nije nužno): Komentar: Misljenje igraca?
 11. Vas prijedlog [opišite detaljnije]: Da li ste primijetili da neko koristi ove stvari iz accessory shopa? Ni ja. Razlog tome jeste to sto sve i jednog igraca mrzi da nakon svakog ulaska IG, reloga, killa, nakon /spec kuca opet /stvari i 3stvari stavlja opet na sebe (marama,kapa,naocale) Znaci shop nema nikkvu svrhu, jer oni sto su to kupili, niko ne koristi isto... Znaci izgleda kao da taj sistem uopste ne postoji na srw, tu je, samo nije dovrsen kako treba. Da li bi ljepse bilo kad bi novi igrac usao ig i vidio te stvarcice na glavi helpera, naravno da bi. Moj prijedlog je da kad jednom stavis /stvari na glavu, ostanu toliko dugo dok ti ne skines iste te stvari komandom /stvari, znaci i ako odem off, relog, ubije me neko, prekinem /spec.... i dalje da mi to stoji na glavi, nakon 10 dana ako udjem ponovo ig da te stvari stoje na glavi. Pa ne mogu vise kucati 100 puta /stvari samo da bi se vidilo. Slika(Nije nužno): Komentar: Misljenje igraca?
 12. Vas prijedlog [opišite detaljnije]: Koliko imanja na kojem je posadjeno voce primijetite dok se vozate izvan LSa, oko LVa? Jedno? Jedva. Samim tim imanje sistem i pijaca nemaju smisla. Razlog toga je zato sto (prvog mene) koji aktivno igram smara to zalijevanje izmedju 6-18h(da ne dodje do zabune, znam da mora proci 6h od poslednjeg zalivanja, a ne smije 18). A iako uspijem izdrzati 2-3 dana odrzavati imanje , 4. se sigurno s*ebe i fakticki nema zarade.. Vecina igraca ili ide u skolu ili radi posao, nekada je prva smjena nekada druga, ne moze svaki igrac razmisljati ovako "Oh sutra sam prva smjena, ako zalijem vcrs kasno moram ustati ranije da zalijem opet ili kad dodjem s posla, a bice kasno tad, a sta ako popijem kavu poslije posla s' drugom necu stici, sta da radim itd." Ono sto predlazem jeste da zalijavanje mora da se obavi jednom u 24h. To znaci da, ukoliko igrac ne zalije imanje od 00:00h do sledeceg 00:00h imanje propada. Tako da ce igrac i pored jako puno obaveza imati vremena da zalije imanje i odrzi ga u zivotu. Takodje da se podigne cijena voca, oko 1000$ da bude, samim tim bi i imanje kao imanje bilo skuplje. Eto bas prekojuce sam kupio imanje na buy, na kojem serveru koji radi duze od 9 mjeseci mozes naci imanje na buy? Nigdje, samo na onom gdje isto to imanje nema svrhu. Ako mislite da ce ove izmijene poremetiti ekonomiju, pa za sta sluzi onda imanje ako ga niko ne koristi? Imanje i treba da ima zaradu, samim tim ce igraci vise cijeniti imanje i nuditi puno za njega. Slika(Nije nužno): Komentar: Misljenje igraca?
 13. Vas prijedlog [opišite detaljnije]: Smatram da bi vrh bilo kada bi postojala blindirana vozila na serveru, blindirana vozila znaci da se ne mogu pokvariti, ne moze ih pucanje unistiti itd. Blindiranje bi se moglo postaviti u tune shopu,cijena bi bila 20m - 500 tokena - 5eura. Lako je napraviti to u skrupti, stalno da se vozilo popravlja cim padne ispod 900.. Slika(Nije nužno): Komentar Sta igraci misle?
 14. Vas prijedlog [opišite detaljnije]: Mislim da posao mehanicar nema smisla ovakav kakav je sad, imaju radionice, mi helperi/admini /fv, popravljamo igracima, posao mehanicar je izgubio smisao... Znaci ja bih da se ostave 1-2 radionice, a da se posao mehanicar maksimalno aktivira. Kako to uraditi? 1. Staviti posao mehanicar da bude lvl 3, da ga svaki novi igrac moze raditi, tako da ce konstantno biti aktivnih mehanicara. 2. Dati im platu vecu nego na ostalim poslovima iz razloga sto ako nema zarade nece igraci ni da rade. 3. Povecati cijenu popravke u mehanicarskim radionicama, tako da bi igraci radije pozvali mehanicara nego u radionicu, u radionicu da idu jedino ako nema mehanicara online. 4. Zabraniti helperima/adminima da popravljaju vozila igracima, igracima koji to budu trazili napisati /pm RP nacin. Ukoliko igrac ima VIPa imace /fv, takodje(ukoliko vec nije) ukoliko igrac ima WL, da ne moze /fv, a ako sa WLom pozove mehanicara da mu popravka kosta duplo vise od obicne jer je na "LISTI TRAZENIH" 5. /odvoz sistem aktivirati, da mehanicari odvoze vozila koja stoje na sred ceste/smetaju. 6. Vec ste upoznati sa sistemom npr, igrac kuca /pozovi 555, tamo izbaci poziv, dje se igrac nalazi koliko do njega ima i kad se prihvati da mu oznaci lokaciju, igraca zaledi skripta dok mehanicar ne dodje. 7. Popravka da bude 5000$ (2.5k u firmu) jer isto preko /fv im skine 5000... 8. Mozda nekom 5k izgleda puno, al neka bude 2.500 igracima koji su ispod level 10. Slika(Nije nužno): Komentar: Sta vi igraci mislite?